Les 50: laatste les!

Les:50 – Gemaakte uren: 1:15 dual, 0:00 solo. Totaal aantal uren: 37:55 dual, 13:50 solo.

Vandaag stond deel 2 van de qualification check op het programma: het bovenwerk en de circuitjes.

Voor het bovenwerk vlogen we direct naar het laagvlieggebied. Hier heb ik de steile bochten, stalls, approach to stalls, slow flight en noodlandingen nog even goed kunnen oefenen. Ik was een beetje wild bezig, waarschijnlijk doordat de zenuwen voor morgen er al een beetje in zaten. Ik vloog dus een beetje slordig. Maar uiteindelijk gingen alle oefeningen goed.

Toen terug naar het circuit, waar we een gewone landing, een flapless landing en twee glide-ins vanaf 1500 ft hebben geoefend. De glide-in was nog best lastig vanaf die hoogte, en ik was veel te laat met mijn daling, waardoor we een go-around maakten. De twee keer ging het prima en was het een prachtige landing.

Daarmee is alles van de syllabus nu afgevinkt, en ben ik helemaal klaar voor het examen morgen. De weersvoorspellingen zijn redelijk, maar er wordt een wind van 10 knopen uit het noorden voorspeld. Dat worden dus sportieve omstandigheden voor mijn examen. Maar: volgens Gertjan ben ik er klaar voor. En dus kreeg ik aan het einde van de dag het “course completion form” uitgereikt: de bevestiging van de vliegschool dat de hele opleiding is afgerond. Morgen examen!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *