Vijf theorievakken in de pocket!

Vandaag heb ik voor 5 vakken theorie-examen gedaan: Airlaw, Operations, Communication, Human Performance & Limitations en Meteorology.

Deze examens werden afgenomen door de Oostenrijkse luchtvaartautoriteit Austocontrol. In Nederland kun je ook examen doen bij het CBR, maar dat is veel duurder en heeft als nadeel dat de examens in het Nederlands zijn, terwijl de examenstof in het Engels is. Vooral met bepaalde terminologie kan dit verwarring opleveren. Daarom heeft Orbit Groundschool, de school waar ik de theorielessen heb gevolgd, een samenwerkingsverband met de Austrocontrol, die examens in het Engels afnemen. Ik heb de lessen bij Orbit gevolgd, omdat je daar grotendeels thuis kan leren en je per vak maar één klassikale avond hoeft bij te wonen. Ik kan de cursus van Orbit van harte aanbevelen!

 

 

Omdat Oostenrijk als EU-land lid is van EASA (EU Aviation Safety Agency) worden de Oostenrijkse examens ook in Nederland erkend. Het maakt niet uit in welk EASA-land je je examen aflegt, ze zijn sowieso geldig in Nederland en alle andere EASA-landen.

Austrocontrol stuurt een aantal keer per jaar een afgevaardigde naar het kantoor van Orbit Groundschool in Arnhem, waar dan de examens worden afgenomen.

Het examen bestond uit 16 multiple-choice vragen per vak, waarvan je er telkens 12 goed moest hebben. Dit gaat helemaal elektronisch, op een iPad. Je ziet meteen na het opslaan van het examen of je geslaagd bent of niet. Erg prettig! Voor alle vakken heb ik 14 of meer vragen goed beantwoord, dus ik heb alle vakken gehaald!

Nu zijn er nog maar 4 vakken over: Aircraft General Knowledge, Principles of Flight, Navigation en Flight Performance/Mass and Balance. Voor deze vakken ben ik nu druk aan het studeren, zodat ik hopelijk in mei ook deze examens kan doen.

Weer een stapje dichterbij het brevet….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *