Medische keuring

Voordat ik zou gaan beginnen met mijn praktijklessen wilde ik eerst zeker weten dat ik medisch zou worden goedgekeurd. Het is nogal zonde van het geld om een dure cursus te starten, als later blijkt dat je helemaal niet mag vliegen. Ik had geen reden om aan te nemen dat ik niet door de keuring zou komen, maar aangezien ik op mijn 15e voor het laatst bij een arts was geweest wilde ik niet voor verrassingen komen te staan. Daar komt bij dat je je Medical moet hebben voordat je voor het eerst solo de lucht in mag, wat al vrij vroeg in de opleiding kan gebeuren.

Vanmorgen ben ik daarom afgereisd naar Eindhoven Airport, waar Sky Medical Center is gevestigd. Zij zijn één van de medische centra die zijn gecertificeerd om vliegmedische keuringen uit te voeren. Voor mijn brevet (het PPL(A)) is een klasse II keuring nodig, die iets lichter is dan de klasse I (verplicht voor commerciële brevetten).

De keuring bestond uit een vragenlijst, een urinetest, Hb-bepaling, ECG, oogtests, gehoortest en een uitgebreide lichamelijke keuring. In totaal duurde de keuring ongeveer 2 uur, en het resultaat was zoals verwacht: goedgekeurd zonder beperkingen.

De Medical is dus in de pocket. Omdat ik boven de 40 ben moet ik iedere twee jaar opnieuw gekeurd worden (behalve het ECG, dat hoeft pas weer boven de 50), dus voorlopig kan ik de lucht in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *